Fény és árnyék (választás)

between_dark_an_light_by_t3rmin8torValamit látok, valamit érzek. Érzem a sötétség jelenlétét, de nem érzem a súlyát. Valamit látok, de a dolgok nagyobb részét nem. Vívódom. Részem ez is, az is. Bennem van a fény és bennem van a sötét. Ismerem. Elismerem. Időnként arra járok, és a sötétből toborzok, keresek, találok, térítek fénymunkásokat. Valakit csak emlékeztetni kell és boldogan tart ide velem a fénybe. De nem ez a feladatom.

A fényben létezem, gyűjtöm magamba a sötétet. Gyűjtöm, elnyelem, hogy ott ahol vagyok, minél kevésbé árthasson. De nem ez a feladatom.

Azzal, hogy magamba gyűjtöm, egyre messzebbre és messzebbre kerülök a fénytől. Ilyenkor a Sötét király csatlósai eljönnek, előjönnek rejtekhelyükről és megpróbálnak magukkal ragadni. Tépnek, szaggatnak, vinnének. Elvennék a maradék fényemet. Vinnének és maradásra bírnának. Küzdelem, félelmetes küzdelem ez, minden egyes alkalommal. Hol durvábban, hol kevésbé agresszívan törnek rám. De nem adom magam, nem adom a lelkem.

Sokáig azt gondoltam nem kell állást foglalnom, hiszen mindkét erőnek helye van a világban. Így megtehetem, hogy nem választok. Nem kell választanom. Tévedtem.

Tévedtem. Választanom kell, mert ha fénymunkásként szeretnék dolgozni, ha ezt az utat járom, akkor a fényt kell választanom. Csak így lehet.

Nem megtagadva a sötétet, de mégis elköteleződve a fény felé, a fény mellett. A fény szolgálatába állva, meghajtott fejjel, alázattal.

Most már sok mindent értek. Értem már, miért azok az emberek keresnek meg, akik megkeresnek. Értem már, miért nem működik, vagy éppen miért működik az életem. Miért áll, vagy miért halad előre.

Lehet, hogy valaha másképp volt, de itt és most elköteleződöm a fény mellett, a fény felé. Ezt az utat választom. Eszerint élem az életemet. Nem megyek többet a sötétbe toborozni, nem gyűjtöm magamba a sötétet. Más módszert választok. Szeretettel közelitek minden és mindenki felé. Tudom, hogy lesznek kísértések. Tudom, hogy nincs vége a küzdelemnek. Felkérdeznek majd, hogy tényleg ezt akarom e. A válaszom igen: ezt akarom.

Itt és most a fényt választom. A fényben élek, létezem.

  1. május 23

Endrődi Kriszta Életke

%d blogger ezt szereti: