Megalkuvás

Van egy pont, mikor már nincs tovább. Eddig bírta a lelked.

Az együttműködés, együtt haladás, együtt fejlődés reményében elnézel sok mindent. Nem látsz meg dolgokat. Vagy ha látod is, úgy teszel, mintha nem léteznének. Mintha nem látnád. Pedig érzed és tudod. Mégis úgy teszel, mintha téged nem érintene a dolog. Hiszen te kívülálló vagy. Úgy teszel, mintha minden rendben lenne. Elraktározod mélyen, jó mélyen magadban, és tovább lépsz. Hiszen ez a kapcsolat, ez a hely a mindened. Nem szólsz, csak nyelsz. Mindent elnézel, mindent megbocsájtasz, mindenen túllépsz.

Csendben, némán tűrsz. Teszed a dolgod. Cselekszel tovább a legjobb tudásod szerint. Bele adsz mindent. A tested, a lelked, az időd, az energiád. Mindent ennek a kapcsolatnak, ennek a helynek szentelsz. Neki szenteled az életed, legalábbis egy nagy részét. És közben nem veszed észre, hogy te is éppen úgy benne vagy. Ha közvetve is, de minden kis stikliben, minden kis és nagyobb sumákságban benne vagy. Most azt mondod, nem dehogy. Pedig azzal, hogy elásod, azzal hogy nem teszel ellene semmit. Azzal, hogy úgy teszel mintha minden rendben volna, az egészre igent mondasz. 10492216_719611258121238_8588237552357331249_n

Beleegyezel az egészbe. És „vakságoddal” önmagad mérgezed. Elfogadod a helyzetet úgy, ahogy van. Hiszen, ha nem fogadnád el, akkor tennél ellene. De szereted ezt a kapcsolatot, szereted ezt a helyet. De akár beszélhetünk egyetlen személyről is. Megalkuvó vagy, akár tetszik, akár nem. Meddig? Te döntöd el. Folytathatod ezt a kis játékot életed végéig, tehetsz úgy mintha nem történt volna semmi, csak tud, hogy önmagad mérgezed.

Vagy azt mondhatod eddig és ne tovább. Kifejezheted nem tetszésedet, mondhatsz ellent. Vagy egyszerűen csak kiszállhatsz. A döntés a tiéd. Te döntöd el, meddig vagy még megalkuvó. Neked kell meglátnod, hogy hol van az a pont mikor már elég. Lehet, hogy soha nem jön el. De ha eljön ez a pillanat. Ha már látod, ha már elég és nem kell több, akkor határozd el magad. Dönts és lépj. Csak egyet ne tégy. Ne tégy úgy, mintha nem változott volna semmi. Mert ezzel immár nyíltan is önmagad mérgezed.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: