Tovább a megkezdett úton

Annyit beszéltünk már a korlátokról. És mindig újabb és újabb nézőpontból lehet látni őket. Társadalmunk olyan jól nevel, hogy mire az iskolapadból kikerülünk, gyakorlatilag már csak korlátaink maradnak. És mi bent is maradunk a korlátok mögött, hiszen nagyon jól neveltek vagyunk. Aztán egyszer csak, ha szerencséd van, történik valami és kinyílik a szemed. Rájössz, hogy te már nem is akarsz olyan jó lenni. Már nem akarsz megfelelni az elvárásoknak. és ekkor ütközöl az első falaknak.

Az első falaknak, melyeket te alkottál magad számára. El kezded lebontani szépen sorjában a falakat. El kezded ledönteni a korlátokat. Időnként megkönnyebbülsz, azt gondolod, milyen ügyes voltál, megszabadultál már mindentől. Valóban örülhetsz, megláttad az esélyt, hogy a korlátaid mögül kilépve szabad lehess. De addig még nagyon sok önismereti munkára van szükséged. Haladj csak a megkezdett úton.

Technology and Industry

Olyan, mint a hagymahéj. Hámozod, hámozod, döntöd, döntöd le magad körül a korlátokat, elvárásokat. És ahogy haladsz az úton újabb és újabb korlátokba ütközöl. De tudd, hogy minden egyes megtett lépéssel, minden egyes ledöntött korláttal vékonyodik, törpül a többi is. Kitartásra, türelemre van szükség. És még valamire. Önmagadba vetetett hitre. A nélkül nem megy. Tudom, ez nem mindig egyszerű feladat.

Soha ne mérd magad a többiekhez, a másikhoz. Ne hasonlítgasd a te korlátaidat, a te utadat másokéhoz. Nem tudhatod, milyen út van már a másik mögött, vagy éppen előtte. Nem tudhatod, hogy a kicsinek tűnő falak, milyen vastagok. A lényeg, hogy legyen kitartásod, türelmed és hited. Hited önmagadba és a Mindenségbe. Ez a fontos. Mindig tarts előre.

Lásd a fényt, lásd az útjelzőket. Fogadj be minél többet, és aztán, ha eljön, az idő add tovább te is. És az idő most van itt. Haladj, dönts, cselekedj. Fogadj be minél többet és oszd meg önmagad.

Haladj a saját tempódban. Lásd, hogy már jó úton vagy. Mindig csak tarts előre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: