Nem vagy itt

Nézem a csillagokat az égen, ahogy csillag testvéreikkel együtt fényesen csillognak. Ahogy beragyogják az égboltot. Nézem őket és lassan könnyel telik meg a szemem.heart_water

Egyszer mi is így együtt voltunk, együtt Egységben odafent. Pont úgy, ahogy ők. A csillagok is csoportosan születnek mi is így indulunk együtt, csoportban. Sok-sok lélek együtt. Sosem egyedül.

Aztán valami történik, már nem vagyunk sokan, már csak ketten vagyunk. De ez az új Egység, kettőnk egysége mindennél szorosabb. Csak Te vagy és Én. Én és Te. Annyira tökéletes. Egyek vagyunk. Két lélek mégis egy Egész. Egyszerre mozdulunk, egyszerre áramlunk. Tökéletes Egységben vagyunk. Fényünk, akár csak a csillagok fénye beragyog mindent. De valami történik ismét.

Már nem vagy itt. Egyedül maradtam. Olyan mintha megállt volna minden, már nincs áramlás csak nagyon lassan. Minden mozdulatlannak tűnik. Itt hagytál. Elmentél. Már nincs tökéletesség. Már nincs egész. Már nem olyan teljes a fényesség. Nem értem. csak ürességet érzékelek és hiányt. Fájdalom van bennem.

Hirtelen én is indulok. Talán oda érkezem, ahova te is mentél. Keresni foglak, megtalállak. Megérkeztem, de nem látlak, nem érezlek sehol. Nem vagy itt. Kiabálok, ordítok, ahogy a torkomon kifér. Hiába, nem vagy itt. Hiányzol.

Növők, cseperedek, valami hiányzik, de már nem emlékszem. Üresség van bennem, amit nem tudok megmagyarázni. Felnőttem, kirepülhetek. Vágy van bennem. Vágy a keresésre, keresésre valami után. Nem tudom mi az, bolyongok. Nem tudom, mi hiányzik, csak a hiányt érzem. Keresek, de mit vagy kit? Kereslek.

Most már tudom, téged kereslek. Már emlékszem. a Te hiányod mozgat. Téged kereslek mindenben és mindenkiben. Időnként azt hiszem megtaláltalak, de nem, tévedtem. Ő sem Te voltál.

Megtaláltalak. Megtaláltalak, de nem ismertelek fel. Csak azt éreztem, hogy veled együtt nincs hiányérzetem. Melletted újra teljesség van bennem. Ott és akkor nem ismertük fel egymást és elengedtelek.

Elengedtelek és újra elveszítettelek. Újra egyedül maradtam. Újra űr van bennem, de már tudom honnan ered. Félek. Félek keresni Téged. Félek, ha megtalállak újra elveszíthetlek, és azt már nem bírom el.

Mégis kereslek. Vágyom az egységünkre, a teljességünkre. Vágyom az Együtt-re. Várlak. Kérlek, ismerj fel Te is. Várlak. Kérlek, gyere haza.

Endrődi Kriszta Életke

%d blogger ezt szereti: