Hova tartozás

10373819_1228591073889918_1240920899283443468_nHova tartozás. Valahova tartozás. Odatartozás. A szüleinkhez, egy csoporthoz, egymáshoz.

De mi van akkor, ha nem tudom kik a szüleim. Ki az apám és ki az anyám? Kikhez tartozom? Ki vagyok én? Vannak gyökereim és ha vannak hol vannak? Hova indultam és hova érkeztem? Kellettem, nem kellettem? Miért vagyok?

Ezer és ezer kérdés. A válasz, várat magára. Üresség, csak ez maradt. Üresség. Fájdalom, keserűség, félelem. Ismerős érzések.

Ezernyi történet, kitalált vagy valós. Ki tudja?

Aztán egyszer csak válasz érkezik. Nem pont úgy és nem pont akkor, amikor és ahogyan szeretted volna. És persze nem az a válasz érkezik, amire számítottál. De választ kapsz. És nyugalmat. Először zaklatottság érzést, majd később nyugalmat. Valami történt nem tudod megmagyarázni, talán nem is fontos.

A történetek nem számítanak, nem az a fontos, hogy név szerint ki, kicsoda. Az energiák számítanak. Az számít, hogy az, aki az anyám volt és az, aki az apám volt megadja mindazt amire szükségem van. Megadja mindazt az energiát, melyet csak ő adhat. És én befogadjam tőlük azokat. Anyámtól a Szeretet energiáját, apámtól a hit, bizalom, biztonság energiáját.

Hogyan, ha nem tudom kik ők? – kérdezed most.

A válasz az energiákban van és az indulásunknál keresendő. Ott mikor indulunk, elindulunk az úton. Te is és én is. Mikor indulunk, mikor leszületni készülünk a Szellemi szüleink kísérnek. Szellemi Szüleink vezetnek. Az az energia és érték mellyel ők rendelkeznek nem fogható, nem hasonlítható semmihez. Annyival több, annyival teltebb, annyival lágyabb…Szavakkal nem kifejezhető a különbség. Bárki is nevelt itt a földi valóságban, a Szellemi szüleink által kapott értékek sokkal magasabb minőségűek.

Így ha nem is tudod, ki volt az apád, ha nem is tudod, hogy ki volt az anyád, abban biztos lehetsz, hogy a Szellemi szüleidtől megkaptad mindazt, amire az élethez szükséged van. A Szeretetet, a hitet, a biztonságot és a bizalmat.

Mi erre a bizonyíték. Megszülettél. Élsz.

Adj hálát érte a Sorsnak, hogy élhetsz, hogy itt lehetsz, létezhetsz.

Most már a válaszokkal együtt nyugalom van bennem. Most már tudom, hogy én is tartozom valahova. „Saját jogomon az életet választom. Önmagamat választom!” „Jogom van itt lenni!” „Jogom van létezni!” „Jogom van valahova tartozni, odatartozni!”

Endrődi Kriszta Életke

2016. március 18.

%d blogger ezt szereti: