Mosoly

Mennyit tud jelenteni egy mosoly. Sokat, nagyon sokat. Gyorsabb gyógyulást, szebb napot, gyorsabban múló időt. Bátorítást, reményt és mindent. Pedig csak egy mosoly. Nem kerül semmibe, mégis oly nagy ereje van. Oly sokat jelent. Az gondolod minek, felesleges. Ma nem is indult jól a napod. És különben is kint szakad az eső, vagy éppen hóvihar van. De az is lehet, hogy nyár van, és jó melegen süt a nap. Nincs semmihez semmi kedved. Arcodon ül a közöny. Pedig, ha csak egy kis mosoly jelenne meg ajkaid szélén, már szebb lenne a világ.

A környezeted is másképp lát, másképp reagál rád. Ismered a tükröt. Ha mosolyt adsz, mosoly érkezik. Ha közönyt adsz, azt kapod vissza. Mennyivel felemelőbb érzés mosolyt kapni, csak gondolj bele. Ingyen van. Csak egy kis mosoly, és már derűsebb minden. A környezeted, a körülötted lévő emberek. És mennyivel jobb lett a rosszul induló napod. Észre sem veszed, hogy már két órája csak mosolyogsz. És a világ visszamosolyog rád.10612673_704646116284419_2814601757434630289_n

Már nem is zavar, hogy odakint szakad az eső, vagy éppen esik a hó. Vidám vagy, magad sem tudod mikor változott meg a hangulatod. Egy mosoly. Innen indult az egész. Mennyivel jobban telt így a napod, mint az örökös komolyságban, közönyben. És hazafelé már azon veszed észre magad, hogy nem zavar a hó, nem zavar az eső. Mi lenne, ha eldöntenéd, hogy ezen túl minden reggel helyet adsz az arcodon egy mosolynak.

Mennyivel jobb és szebb lenne a világ, ha minden ember így kezdené a napját. Arcán egy mosollyal. A közönyt, és a komorságot felváltaná a remény. Remény, hogy lehet minden más. Kezd te megváltoztatni a világot. Csak egy mosoly.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: