Világok között

enjoy_the_silence_by_aquasixio-d72js0bSötét van, mélységes sötét éj. Magány és fájdalom. Fáj minden. A szívem szakad bele. Fáj a létezés, fáj a van-ság. Fáj itt lenni. Indulnék, mennék. Elmenekülnék.

Fájdalmasan törnek rám az emlékek, a múlt emlékei, melyeket mélyre ástam magamban. Olyan mélyre, hogy ne kelljen róluk tudomást vennem. De kérlelhetetlenül és visszavonhatatlanul jönnek, tőrnek elő. Fájdalmat már alig bírom. Egyedül vagyok ezzel a mélységes mély fájdalommal, nem hoz enyhülést semmi. Magányos vagyok, elhagyatottság érzése van bennem, van velem. Csak folynak és folynak a könnyeim. Sirok, zokogok. Patakokban folynak a könnyeim. Lassan csendesedik zokogásom, csak a fájdalom marad. Fájdalom és elvágyódás. Lelkem más világban jár. Egy más világban, mely a múltam részét képezi. Vágyom vele együtt lenni. Vágyom abba a világban lenni.

Követném a lelkem, de még nem mehetek. Még nem lehet. Így őt kell vissza hívnom, ide ebbe a világba. Ebbe az Életbe.

„Kérlek Lelkem gyere haza, tarts velem. Szükségem van rád az Itt és Most-ban.”

Nem temetem többet a fájdalmakat, emlékszem és a fájdalmat lassan megismerve, megélve, átélve tovább lépek. Ismét sok mindent megértettem. Sok minden világosság vált. A múlt egy darabjának fogságában rekedtem. Fogságába rekedt egy részem. A Lelkem odajár, hogy ez a részem ne merülhessen feledésbe. De most már emlékszem. Most már tudom, hogy egy részemet, egy másik világban hagytam. Így ez a részem most már visszatérhet hozzám.

Most már értem azt is, hogy miért hullámzik a kedvem. Miért érzem időnként, hogy egy hullámvasúton ülök. Mert míg a lelkem az elhagyott részemet vigyázza, addig nincs itt velem. Világok között jár. Nincs állandóan sem itt sem ott. Nem találja ő sem a helyét. Így lehet és lehetett velem a sötét, az elkeseredettség és a magány.

Haza hívom lelkem és kérem hozza magával elhagyott részemet is, már nem kell világok között vándorolnia. Most már velem lehet az Itt és Most-ban. Már emlékszem. Már látom és tudom. Megértettem.

Köszönöm.

  1. április 16.
%d blogger ezt szereti: