Fény és árnyék

Mindkettőre szükség van a világban, a kérdés csak az arányokon múlik. Egyik sem létezhet a másik nélkül. Fény az árnyék nélkül és fordítva. Gondolj egy virágra. Ha mindig tűzi a nap elszárad, de ha mindig árnyékban van, nem kap elég napfényt és nem fejlődik rendesen. Gondolj a nappalra és az éjszakára.

A cél az lenne, hogy kiegyenlítődjenek az energiák, és egyensúly legyen végre. Tudom, ez egyenlőre távoli cél. De hiszem, hogy ha mi egyenként ezt tartjuk szem előtt; figyelünk az energiákra és azok áramlására, ha a törvényszerűségek szerint élünk, akkor közelebb kerülhetünk az egyensúly eléréséhez.

napkelte-napnyugta

Fárasztó az örökös harc, és sajnos mi emberek ruházzuk fel jó, vagy rossz tulajdonságokkal az energiákat. Illetve mi használjuk jó vagy rossz módon. Mások segítésére vagy éppen leigázására. És közben persze nem vesszük észre, hogy azzal, hogy a másikat leigázzuk, elpusztítjuk tulajdonképpen önmagunkat is. Mert csak egységben létezhetünk. Egyensúlyra törekedve élhetünk. Ha elbillen ez a mérce, akkor megbomlik a harmónia és megjelennek a különböző betegségek, testi – lelki tünetek. Most azt mondod: Á, nem azért van. Tényleg?

Meg kell látnunk, hogy nem az a cél, hogy az egyik vagy a másik győzedelmeskedjen. Az egyensúly a cél. Tudom, most azt mondod ez lehetetlen. Hidd el nem az. Csak világíts, és mutass példát.

Használd megfelelően az energiákat. Használd a magad javára, de ne a mások kárára. És lásd, ismerd a törvényszerűségeket. Legyen szemed előtt, hogy az energia mindig csak kiegyenlítődésre törekszik. Akár mit is teszel, élj e szerint. Használd az energiákat e szerint. Lovagold meg az energiákat, könnyítsd meg az életed. És ha már te és én, ha már egy páran e szerint élünk, így cselekszünk. Példával járunk mások előtt, akkor megfordulhat végre minden. Akkor vége lehet a harcnak. Helyre állhat az egyensúly.

Tedd meg, ezt kérlek. Tedd meg a világért. Tedd meg a gyermekeidért. Tedd meg önmagadért!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: