Gyertyaláng

3a58a6a7a9ea2409f601800bb2b0479eMennyi mindent jelent. Fényt, világosságot. Reményt, kapaszkodót. Út vissza az emlékekhez, szeretteinkhez. Út az álmainkhoz.

Egy gyertyaláng mégis annyi mindent jelent. Emlék, tisztelet, tisztaság, meleg. Még sorolhatnám. Mindannyiunknak mást, vagy épp ugyanazt.

Gyertyaláng, mely fényébe beleveszel. Egy pillanat alatt megszűnik a valóság és már a gyertya fényében vagy. valahol nagyon messze jársz. Talán még te sem tudod, merre. De amíg ott vagy, jó, nagyon jó. Aztán, ahogy belevesztél a gyertyaláng fényébe, épp olyan gyorsan vissza is térsz, visszazökkensz a valóságba. Az előbbi pillanat, vagy percek hatása alatt vagy még. S tudod, valami fontos dolgot éltél át.

Lehet, hogy újra együtt voltál egy szeretteddel. Vagy épp a gyertya fénye az, ami megtartott, megfogott, hogy el ne süllyedj. Az is lehet, hogy egy kellemes emléket éltél át, vagy épp egy kellemetlent és a gyertyalángja megnyugvást adott. Persze az is lehet, hogy olyan helyen jártál, amit magad sem tudsz merre van, s talán nem is fontos.

A fontos, hogy a gyertyaláng fényében milyen érzéseket éltél át. Nyugodt, csendes, tiszta percek, s te is tudod valami több is. Valami megfoghatatlannal több. Lelked ünneplőbe öltözött, s fürdőzik a pillanat, percek varázslatában.

  1. november 2.

Endrődi Kriszta Életke

%d blogger ezt szereti: