Valóra váló álmok

Kicsit talán hasonlatos a mindennapi szándékhoz. Úgy ahogy minden napod egy szándékkal indítod és aztán e szándékod vezeti napod, valahogy így van ez az álmokkal is.

Csak itt több hitre van szükséged. Hitre önmagadba, az álmaid megvalósulásába. És persze időnként kitartásra.Heaven__s_door_keyhole_by_ForestManFx

Sokáig nem értettem miért nem teljesülnek kívánságaim, álmaim, vágyaim. Pedig mindent szépen előre megterveztem, mondhatnám kész volt a forgatókönyv. Aztán megértettem. Mert nem volt benne hit, nem volt benne élet. Nem hittem magamban, nem hittem el, hogy megérdemlem. Hiányzott az álmaimból, vágyaimból a könnyedség és az erő. Erő, de nem az agresszív, nem törtető erő.

Erő mely kitartást, bizalmat ad. Bizalmat, hogy el hidd képes vagy rá, megérdemled. Mely nem belülről, hanem a Mindenségből, a Szeretetből fakad. Átjár, átáramlik rajtad. Megtart, felemel.

Kis lépéseként, egyre nagyobb és nagyobb álmaid teljesülnek. Ahogy megnyílsz, megnyitod a szíved és a szeretet áramlani tud, észreveszed, hogy egyre több minden alakul úgy, ahogy szeretnéd. Igen, eleinte csak úgy alakulnak a dolgok. Gondolod. Aztán egyre több és több „kívánságod” teljesül. Végre kezded elhinni, hogy te is megérdemled.

Igen lesznek olyan álmaid melyek nem teljesülnek, legalábbis nem úgy, ahogy eltervezted. De tudd, hogy a Mindenség mindig a te javadat akarja. Minden a te fejlődésedet szolgálja. Lehet, hogy bár másképp történik valami, mint ahogy te elképzelted, ahogy te gondoltad. A végeredménye mégis ugyan az lesz, vagy sokkal jobb.

Igen az is lehet, hogy elsőre rossznak, negatívnak éled meg. Csak tud, hogy ez is érted van. Csak fogad el.

Ne készíts előre forgatókönyvet, hagyd, hogy a Mindenség mindent úgy alakítson, ahogy a legjobb. Az előre megirt forgatókönyvvel korlátokat emelsz az álom beteljesülése elé. Nem hagyod áramlani, mert akarod. Akarod, ragaszkodsz hozzá. Pedig csak el kellene engedned. Feladni, feladni a Mindenségnek és hagyni, hogy történjen. Mert történik, ha teret adsz neki, akkor beteljesül, mert csak így tud életre kelni, valóra válni.

Persze ne feled azt sem, hogy neked is benne kell lenned. Ha kell, akkor lépéseket tenni, ott lenni, haladni. Vagy éppen csak várni, és háttérbe húzódni. Hogy mikor melyiknek van itt az ideje, azt tudod, ha benne vagy, akkor tudod. Hisz csak úgy működik, ha önmagad is bele teszed. Bele teszed a hitedet, a nyíltságodat, a kitartásodat, a könnyedségedet, a szívedet.

Nyitott szívvel, láthatod ahogy minden könnyeddé válik körülötted. Bármibe is kezdesz az sikerül. Bár merre lépsz, jó irányba haladsz. De csak addig, amíg hagyod, hogy történjen.

Most már kimondhatod: „ A legjobbat várom az élettől”.

Endrődi Kriszta Életke

Egy verssel zárom ezt a bejegyzést, nagyon szeretem. Erőt adó, bátorító, szív melengető.

Az álom titka

Ha van egy álmod, őrizd szíved melegével,

mint ahogy kezed egy gyermeket dédelget.

Napjaid örömperceiben engedd szárnyra kapni,

Hogy merészsége elérje az ég fénykapuit.

De tudd: álmodni csak tágra nyitott hittel

érdemes, mert amit képzeleted

színeivel életed szövetére festesz,

valóságra lobbanó életté csak úgy lesz,

ha feltöröd magadban a múltad fekete pecsétjeit,

melyek mohó árnyékként élik el

a fény vágyódó lépteit előtted.

S amíg a láthatatlanban készülődik a csoda

pillanata, önmagadból építs hidat.

S ha elég mélyen figyelsz, és hiszed,

hogy szabad vagy kívül és belül,

kétely nem tépázza erőd,

egy megszentelt pillanatban

álmodban ébredsz majd valóságodra…

/Czeizel Beatrix/

%d blogger ezt szereti: