A saját életedet éled vagy valaki másét?

1426021301Dreams_by_whisperfall

Egy másik életet, ami itt és most nem a tiéd? Lehet, észre sem vetted, hogy ez már egy másik élet. Egy másik világ.

Még mindig a régi céljaidat, a régi álmaidat kergeted. De ezek az álmok már nem hozzád tartoznak. Egy másik, egy régi élet ígéretei, fogadalmai. Itt és most már nincs helyük, nincs létjogosultságuk. De te még mindig ezeket az álmokat hajtod, kergeted. Hiszen ígéretet tettél, fogadalmat. Magadnak és valószínűleg másoknak is. Pedig ez már egy másik élet.

Egy új élet, új lehetőségekkel, új vágyakkal, új célokkal.

Állj meg egy percre és nézz körül. Hol vagy? A múltadban vagy a jelenedben? Vagy nem is találod a helyed? Azt sem tudod, mit keresel itt, hogy kerültél ide. Nem érted. Az előbb még máshol voltál és ebben a máshol-ban ragadtál. Ott ragadtál. De körülötted minden megváltozott. Eltelt egy élet. Sőt már egy új kezdődött el.

Ideje lenne a múltat magad mögött hagynod.

„Köszönöm, hogy idáig elkísért. Hálás vagyok érte, köszönöm a tanításait. Helyet adok neki, és most ezzel együtt tovább lépek. Feloldok minden fogadalmat és ígéretet, melyet ebben vagy bármelyik előző életemben önmagamnak vagy bárki másnak tettem. A múlt elmúlt és én most továbblépek. Továbblépek, tiszta lappal egy új életet kezdek, új sorsot írok.”

Az is lehet, hogy nem a múltban ragadtál még sem a saját életedet éled. Akkor kiét? A szüleidét? Azt teszed, amit ők tettek? Azt valósítod meg, amit ők szeretek volna megvalósítani? A testvéredét? Vagy épp kettő helyett teszel, két ember helyett élsz?

Nézz körül, nézz magadba. Ismerd fel a mintákat, a be nem teljesült vágyakat, álmokat, melyeket próbálsz megvalósítani a saját álmaid, a saját vágyaid helyett. Nincs ez jól így. Elmulasztod, elherdálod, elszalasztod az egész életed. Elmegy melletted és még csak nem is tudsz róla.

Mi van a saját álmaiddal, a saját vágyaiddal? Vannak? A tieid? Tényleg a te álmaid, a te vágyaid? Kérlek, gondolkozz el ezen.

Ha esetleg nemleges választ kapsz, ne csüggedj. Légy büszke rá, hogy felismerted és tudd, hogy mostantól lehet másképp. Csinálhatod, teheted másképp, másként. Választhatod a másé helyett a sajátodat. Élheted a saját életedet, a saját álmaidat.

Ha igen a válasz, és az álmaid tényleg a te álmaid. Légy büszke rá és örülj. Haladj mindig előre. Ha csak kis lépésenként is, de mindig haladj. Tedd és tedd. Tartsd szem előtt a célod, és lásd a hozzá vezető utat. Nem feltétlen az egészet, mindig csak a következő kockát, de azt lásd, érezd tisztán.

Kívánom, hogy rátalálj az útra, és ha már rátaláltál, akkor haladj rajta bátran előre.

  1. április 3.

Endrődi Kriszta Életke

%d blogger ezt szereti: