Szelektálj

Miért is adsz az emberek véleményére? Miért is fontos neked, hogy ki, mit gondol rólad? Nem számít. Hallasz ezt, hallasz azt és beletekeredsz a történetekbe. Ismét egy történet kellős közepén találod magad. Azt sem tudod, merre van a kiút. Már rossz a hangulatod, már rossz az egész napod. Fáradt vagy mintha lehúztál volna tizenkét órát egy bányában. Keresed, kutatod az okát. Miért ilyenek az emberek?

Mert így nyernek energiát. Sok-sok energiát tőled és a többi hozzád hasonló embertől. Aki szintén képes beletekeredni bármilyen történetbe. Dühöngsz, mérges vagy. Keresed az igazad. Csak az a baj, hogy eközben rengeteg energiát vesztesz. Teljesen feleslegesen. Hiszen Te tudod milyen vagy, és akik szeretnek ők is tudják, milyen vagy. Te tudod, hogy mit adsz, mit kapsz, mit érdemelsz meg. A többi nem számít. A többi csak pletyka, történet. Nem érdemes rá időt fecsérelni. Annál is inkább, hiszen mikor már jól beletekerted magad egy-egy történetbe, nagyon nehéz kijönni belőle. Már nem is akarsz vele foglalkozni, mégis mindig azon veszed észre magad, hogy már megint arra gondolsz. Ennél rosszabb már nem is lehet.

9293_699138490168515_8278912196774811850_n

Gondolkozz el egy picit. Mi történt? Valaki mondott valamit, amivel megbántott. Ennyi. De ettől még süt a nap. Tele van az életed megannyi örömmel, és jóval. Lélegzel, mozogsz, beszélsz. Lásd meg a történeted apróságát, törpeségét. Lásd, hogy az élet szépsége, az élet adta lehetőségek mellett eltörpül. Ne adj az emberek véleményére. Adj pár ember véleményére. Válasz ki magadnak egy-két számodra hiteles embert, akikben bízol. Az ő szavukra adj, az ő biztatásukra, az ő tanácsaikra, az ő véleményükre. Csak is az övékre. Persze hallgasd meg a többit is, de szelektálj. Szelektálj, mielőtt újabb történetbe csavarnád magad.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: